Nieuws

Goedkeur Gemeente Nederweert. 

Op 26 maart 2012 kreeg ik van de gemeente Nederweert, per E-mail, de goedkeur voor de bouw van de molen.

Bezoek van Dhr. Hans Hofstede.

Op vrijdag 31 september 2012 is Dhr. Hans Hofstede, directeur van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, bij ons op bezoek geweest. Hij vertelde dat na de ontdekking van m’n site in Kinderdijk, ik de hele week het gesprek van de dag ben geweest. Dat is een mooie opsteker. Nog meer redenen om m’n project voort te zetten. Al was ik dit toch van plan, maar het is een stok achter de deur, dat er mensen interesse in m’n hobby hebben. Naar mijn gevoel was hij onder de indruk dat ik hier helemaal alleen mee bezig ben. Nou ja alleen. Ik heb al van alle kanten hulp gehad en maar goed ook anders lukt me dit project nooit. Het was een gezellig avondje informatie uitwisselen over de Kinderdijk. Neem ook eens een kijkje op de site Land, Wind, Water & Kinderdijk.

Overlijden Sjors Adriaens

Op 9 februari 2015 is Sjors (George) Adriaens overleden. Sjors is 90 jaar geworden. Hij stond bekend om zijn grote molenliefde en kennis van het vak.
We hebben een lange tijd samen gewerkt aan een standaardmolen in Comine (Komen) op de grens van België en Frankrijk. We reden er op maandag naar toe en op donderdag weer naar huis. Op vrijdag maakte we de spullen klaar voor de week erop. Dit was voor mij een van de mooiste klussen in de tijd bij Adriaens Molenbouw. Sjors was een goede leermeester.