Cinema 4D

Cinema 4D is een 3D toepassing om geavanceerde 3D-projecten nog realistischer te maken met toegevoegde mogelijkheden van dynamische simulaties en niet-realistische rendering. CINEMA 4D wordt gebruikt in de meest uitlopende factoren als; film & televisie, reclame, webdesign, games, wetenschap, architectuur & interieurarchitectuur en productontwikkeling.

Alle onderdelen van de molen heb ik geëxporteerd naar wrl-formaat. Deze wrl heb ik geïmporteerd in Maxon 4D. In Maxon heb ik alle onderdelen van materiaal en kleur voorzien.

Video afspelen

De samenstellingen uit Catia V5R19 heb ik ook in Maxon 4D gehandhaafd. Dit kwam goed uit, want hierdoor kon Richard van Zoest de molen laten bewegen. De kap met kruiwerk kon hierdoor om de as van de koning draaien en de wieken met de gaande werken om de as van de molenas. De tandwielen werden aan elkaar gelinkt en zo kon de molen heel realistisch draaien. Richard van Zoest en ik een filmpje gemaakt met behulp van Maxon 4D. Er zit helaas een klein foutje in ….. Het scheprad zit verkeerd om op de as.